TULEVAT KURSSIT:

Kuva: Jenna Huotari

Miisa Wikmanin
Hevonen päästä kavioihin -kurssi

sunnuntaina 15.12. klo 13.30-16 TÄYNNÄ

lauantaina 11.1. klo 13.30-16 TÄYNNÄ

lauantaina 18.1. klo 13.30-16Lyhytkurssi hevosenomistajille ja harrastajille!

Kurssin tavoitteena on oppia katsomaan hevosen anatomiaa ja rakennetta ”uusilla silmillä”.
Opetellaan tunnistamaan mikä on normaalia ja millaisia eroja hevosten välillä on. Tutkitaan hevonen läpi turvasta häntään. Opetellaan kirjaamaan hevosen tärkeitä arvoja (syke,
lämpö, hengitystiheys, suolistoäänet) sekä arvioimaan hevosen lihavuuskuntoluokkaa painomitalla ja elopainolaskurilla, sekä henneke kuntoluokituspisteytyksen avulla. Käydään läpi miten kirjaamisella helpotetaan kehonhuoltajien ja eläinlääkäreiden työtä.

Kurssilla käydään läpi myös hevosen tärkeimmät jänteet ja nivelet ja miten niiden terveyttä voidaan tutkia. Opetellaan tunnustelemaan hevosen selkää ja tunnistamaan tärkeimmät lihakset sekä miten lihaskuntoa voidaan seurata. Kurssilla käydään läpi myös eri lihasten tehtäviä pääpiirteittäin.
Katsotaan miten selkäranka liikkuu ja miten voi tunnistaa hevosen mahdollisen selkäkivun. Opetellaan arvioimaan hevosen lihaskuntoa, sekä miten hevosen rakenne ja lihaksisto vaikuttavat liikkeeseen, varusteiden valintaan ja terveyteen.

Kurssin päätavoite on tunnistaa terve ja normaali hevonen, jolloin hevosen omistaja osaa puuttua mahdolliseen epänormaaliin.

Kurssilla käydään hevosia läpi kohta kerrallaan ohjatusti. Keskustellaan ja havannoidaan, etsitään eroja ja
yhtäläisyyksiä.

Kurssin hinta on 35 euroa. Hintaan sisältyy pullakahvittelu. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset sähköpostilla veera@ihaamaa.fi

Kurssin vetäjänä toimii Miisa Wikman, joka kertoo itsestään näin:

"Olen hevosen biomekaniikkaan erikoistunut hevoshieroja. Erityiset kiinnostuksen kohteeni ovat hevosen fysiikka, työergonomia sekä liikkuminen.

Hevoshieroja (KEO)

Ammatillinen jatkotutkinto hevosen biomekaniikasta (BTEC Higher National Award level 5 (korkeakoulu), Spesialist, Equine Biomechanics, Englanti)

Tällä hetkellä opiskelen ammatillista jatkotutkintoa hevosen valmennusfysiologiasta (BTEC Higher National Award level 4 (korkeakoulu), Specialist, Equine Training Physiology, Englanti)

Ammatillisia täydennyskoulutuksia:Stecco AFM Animal Fascial Manipulation® level IHevosen dissectiot: 1. Kaustinen - kouluttajana Jaana Tainio / 2. Kokkola -kouluttajina Mika Philman ja Tuulia Luomala.
Luennot hevosen biomekaniikasta, koulutuksesta, rakenteesta, oppimisesta, käyttäytymisestä.
Erilaiset kurssit ja valmennukset liittyen hevosen maastakäsin kouluttamiseen, työ- ja valjakkoajoon, ratsastamiseen sekä kouluttamiseen ja käsittelyyn.

Olen kouluttajana sivustolla Hevoskoulutus.fi. Restaurointialan artesaanina voisin uppoutua sekä hevosten että historian, ja erityisesti hevosen historian kiehtovaan maailmaan päiväkausiksi. Hevosen työergonomia, kuntouttaminen ja liikeratojen parantaminen ovat suurimmat mielenkiinnon kohteeni, tavoitteenani on hevosen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Minua kiehtoo ihmisen ja hevosen välinen yhteistyö sekä eri lajisuuntien yhtäläisyydet ja eroavaisuudet.

Haluan keskittyä erityisesti vammoja ennaltaehkäisevään toimintatapaan.Kannustan ihmisiä monipuoliseen tekemiseen hevosten kanssa. Monipuolisuudella on sekä fyysisiä että psyykkisiä arvoja. Usein vain taivas on rajana mitä kaikkea hevosen kanssa voidaan tehdä, ja tulokset puhuvat puolestaan, mitä paremmin hevonen voi henkisesti ja fyysisesti, sen paremmin se pystyy suorittamaan työssään, oli työ sitten asiakastyössä, metsässä tai kilpakentillä."Olette lämpimästi tervetulleita kurssille!

Kuva: Jenna Huotari

---------------------------------------------------------------------

Jos muuta ei mainita, kurssien ohjaajana toimin minä eli Veera Ahlgrén.

Valmistuin keväällä 2017 sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajaksi. Minulla on vuosien kokemus ryhmänohjauksesta ja 30 vuotta jatkunut suhde eläimeen nimeltä hevonen.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset kursseille veera@ihaamaa.fi.


Ilmoitathan mahdolliset erityisruokavaliota ja allergiat samalla. Kiitos!